nr. 2

Over Motion4life

De naam Motion4Life is een verwijzing naar de beweging (Motion) die in het menselijke leven (Life) voortdurend aanwezig is. Deze beweging is heel concreet: je lichaam is immers continu in beweging. Maar beweging kan ook symbolisch opgevat worden: wat voel je, hoe reageer je op bepaalde vragen en ontwikkelingen? Wat is je innerlijke beweging?

In deze tijd van veranderingen wordt er soms veel flexibiliteit van mensen gevraagd. Hoe ga jij om met veranderingen? En hoe doe je dat zodat het ook daadwerkelijk blijvende verbeteringen worden? Hoe stuur je jezelf aan, hoe stuur je je team aan? Niet alleen het sturen op gedrag, maar juist ook het sturen op niveau van waarden en overtuigingen helpt om definitief tot een verbetering te komen.

De giraf als logo staat voor ‘overzicht’. De giraf durft zijn lange nek uit te steken, heeft overzicht. De lijnen in het hoofd van de giraf staan voor communicatiepatronen, gedragsstijlen, gewoontes, hersenspinsels en profielen. Met deze lijnen wordt verbeeld dat mensen zichzelf en de ander beter willen begrijpen, als team willen samenwerken en elkaar graag ondersteunen. De individuen en het team worden daardoor sterker.

 

Over Mirjam Lub

“In 1986 ben ik afgestudeerd aan de academie voor Fysiotherapie te Groningen en ik heb met veel plezier 20 jaar als fysiotherapeut gewerkt. Daarna ben ik me gaan specialiseren in communicatie, omdat ik merkte dat communicatie belangrijk is in alles wat je doet en ook zeker in alles wat je juist niet doet.

Van 2004 tot 2006 heb ik een opleiding gevolgd tot Capital Coach en Trainer, waarbij de Practitioner en MasterPractitioner NLP de basis waren en daarnaast verschillende andere gereedschappen werden aangereikt waaronder archetypen, bio-energetica en enneagrammen.

In 2007 heb ik de opleiding tot enneagramtrainer gevolgd en later dat jaar ben ik opgeleid tot trainer in SmartReading. In 2008 heb ik de opleiding Meta Programma Analyse gevolgd. Hierin ben ik gecertificeerd trainer en coach. Meta programma’s zijn onbewuste programma’s die het doen, denken en handelen continu beïnvloeden. 

Toch heb ik in 2015 nog een nieuwe tool toegevoegd aan mijn gereedschapskist en dat is DISC. Met deze tool krijg je een compleet overzicht in je gedrag, zowel je aangeleerde gedrag als je gedrag in stress. Inzicht in dit gedrag helpt je om eigen talenten en kwaliteiten te benutten en effectiever te zijn. DISC is praktisch, ‘to the point’, geeft direct handvatten voor beïnvloeding van je eigen gedrag en inzicht in effectieve communicatie met mensen met andere voorkeursstijlen dan die jezelf hanteert. De keuze het voortaan anders te doen dan tot nu toe geeft ontwikkeling. 

Momenteel werk ik met veel plezier zowel in de zorg (in Nederland) als in in het bedrijfsleven (in de VS). 

Je kan de waarheid niet veranderen, maar de waarheid kan jou wel veranderen.