Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/fbstudio.nl/motion4life.nl/includes/menu.inc).

Wanneer een jong girafje geboren wordt, is deze enorm kwetsbaar. Liggend in het savannegras is het jonge dier een prooi voor de leeuwen! Ooit heb ik ergens gelezen dat de moeder giraf  het net geboren jonge girafje een por geeft totdat deze opstaat. Als het jonge girafje eindelijk staat, krijgt ze opnieuw een por waardoor ze valt. Dat klinkt bizar, maar het jonge girafje moet gelijk leren hoe op te staan; overleven op de savanne is niet eenvoudig…

Van jongs af aan heb ik een grote interesse voor alle dieren die op de savanne leven. Vanaf een jaar of 11 (bedenk dat ik van de generatie ben zonder National Geographic of internet), keek ik graag naar natuurfilms op de TV. Als ik op mijn zolderkamertje ijverig zat te studeren, werd ik af en toe door mijn vader naar beneden geroepen met: ‘Mir, er is iets moois op de TV!’.  Dan rende ik graag twee trappen naar beneden om samen met mijn vader te kijken. Leeuwen, neushoorns, olifanten, luipaarden en buffels, allemaal kwamen ze voorbij. Wauw! De ‘Big Five’, zoals ze in Zuid Afrika genoemd worden. Ik vond ze prachtig! 

Ze worden zo genoemd omdat ze de meest begerenswaardige dieren zijn om tijdens een safari te ‘spotten’. Tenminste, dat dacht ik. Totdat vorig jaar een grote wens van mij in vervulling ging door naar Zuid-Afrika te gaan, en de gids me tijdens de safari iets heel anders zei! Hij vertelde enthousiast dat ze de ‘Big Five’ genoemd worden, omdat juist deze dieren elkaar helpen in geval van nood en samen de vijand verdrijven.

Eerlijk gezegd vind ik dat een veel mooier verhaal: elkaar helpen in tijden van nood en daardoor sterk staan als groep! De ‘Big Five’ is prachtig om te zien, zeker! Maar toch had ik dat ene andere dier van de savanne al snel op mijn netvlies. Het dier dat ik van jongs af aan al zo indrukwekkend vind. Het dier met zijn gracieuze telgang, prachtige oogopslag, vreemde vlekken en krachtige lange nek. De giraf kan namelijk de hele savanne overzien, eet alleen de hoogste en schoonste blaadjes uit de boom en is tegelijkertijd o zo kwetsbaar. Ondanks zijn kwetsbaarheid weet hij goed te overleven. 

Op zoek zijnde naar een nieuw logo was het besluit van een giraf als logo niet meer ingewikkeld, toch? Maar er waren ook bedenkingen: ik heb geen opvang voor wilde dieren, maar een bureau in effectieve communicatie! Gelukkig bood de creatieve geest van mijn ontwerpster, tevens mijn lieve jongste dochter, een origineel ontwerp. Zie hier het resultaat! 

Het giraffenhoofd bevat vele lijnen. Deze lijnen staan voor patronen in communicatie en gedrag, hersenspinsels, elkaar willen begrijpen, het zenden en het ontvangen en vooral de wens elkaar daarin beter te begrijpen en aan te voelen. Succes in communicatie is voor iedereen haalbaar. Vooral als je weet hoe je na het vallen weer kan opstaan omdat je ergens in gelooft, je (weer) durft te verbinden en ervaart dat je samen sterker bent! 

Kom eens langs voor een kopje koffie of thee, dat praat makkelijker. Bellen mag natuurlijk ook.

mirjam@motion4life.nl
06 11 21 26 82

Graag tot ziens,
Mirjam